img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-11-2021 20:50

Kandidatenlijst VVD Roermond is bekend, veel nieuwe gezichten

Roermond - 27 november 2021 - Op zaterdag 27 november hebben de leden van de Roermondse VVD de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. Nadat lijsttrekker Vincent Zwijnenberg al in juni als lijsttrekker werd verkozen, is nu ook bekend welke andere 26 liberalen op 16 maart 2022 namens de VVD een gooi doen naar een raadszetel. Naast diverse bekende gezichten zijn er ook behoorlijk wat nieuwe namen toegevoegd aan de kandidatenlijst.

img

Lijsttrekker Vincent Zwijnenberg: "Ik ben ontzettend trots op dit geweldige team. Een mooie combinatie van ervaren raadsleden en veel nieuwe gezichten. Allen met verschillende ervaringen, leeftijden en uit verschillende wijken en dorpen in onze mooie gemeente. Wat ons bindt is niet alleen het verkiezingsprogramma, maar ook onze aanpak. Wij voeren graag het politieke debat, maar wel op inhoud en met respect voor andere opvattingen. Wij hebben vertrouwen in de kracht van de lokale gemeenschap en willen de menselijke maat terug in de politiek. De politiek moet weer terug de maatschappij in. Natuurlijk staan Integer handelen en verbindend gedrag voor ons hierbij centraal. Met deze lijst vragen wij het vertrouwen van de kiezer. Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan!”

Campagneleider Jonathan Felix: "Te lang gaat het in Roermondse politiek nu over personen en politieke sores, terwijl het over grote inhoudelijke opgaven zou moeten gaan, zoals voldoende woningen voor jong en oud, een sterke binnenstad of een bloeiend verenigingsleven. Thuis zit niemand te wachten op de oude politieke trauma’s van Roermond, maar men verwacht van ons dat we doen waar we voor zijn ingehuurd: samen werken aan een beter Roermond - met een streep onder het verleden en met hernieuwd  zelfvertrouwen, ambitie en lef in de politiek. Dát is nodig om de potentie van Roermond te verzilveren en dáár zal onze campagne op gericht zijn: Roermond, het kan anders!"

De top 10 is als volgt samengesteld:

1. De lijst wordt aangevoerd door Vincent Zwijnenberg (57, Roermond)
2. De hoogst geplaatste nieuwkomer in de Roermondse politiek is Jonathan Felix (24, Roermond) 
3. Ernest Oele (69, Herten) 
4. Saskia Zijlstra (52, Roermond)
5. Lonneke Cillekens (36, Swalmen) 

De top 10 wordt gecompleteerd met Ger Heyman, Désirée Meijers, Paul Hermans, Hans Rademakers en Arjan Meuwissen.

Op deze webpagina van de VVD Roermond is de gehele lijst en een korte beschrijving van de kandidaten te bekijken en lezen. 

Foto Leon van Lier
271121/HvL

Wellicht interessant