img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-12-2021 14:51

Vanuit je luie stoel genieten van de Nederlandse natuur

Midden-Limburg - 19 december 2021 - Nu we (weer) in lockdown zitten, zijn er gelukkig ook nog activiteiten die wél kunnen. Zoals thuis vanuit je luie stoel genieten van al het moois dat de Nederlandse natuur te bieden heeft. De Dwaalfilm is een digitaal beeldenjukebox op internet met honderden filmpjes van maximaal een minuut. Vanaf 1990 zijn er in Nederland 'nieuwe natuurgebieden' ontstaan; ruige robuuste gebieden waar de natuur zoveel mogelijk haar gang kon gaan. Vanaf die tijd heeft Monique Moors gefilmd.

img

Van mini-filmpjes tot mega-documentaire

Vanaf 1990 zijn er in Nederland “nieuwe natuurgebieden” ontstaan; ruige robuuste gebieden waar de natuur zoveel mogelijk haar gang kon gaan. Waar runderen en paarden ‘s zomers en ‘s winters het gebied begraasden, waar bevers, steuren en otters werden uitgezet.

Vanaf die tijd heeft Monique Moors gefilmd. Steeds met de camera op die plekken waar het landschap het meest veranderde. Uit al die kleine observaties en belevenissen is Dwaalfilm ontstaan en uitgegroeid tot de film die hij nu is, een megadocumentaire van ruim 6 uur. Meer dan 320 verhaaltjes over de grote veerkracht die de natuur heeft op die plekken waar ze de ruimte krijgt. Waar de teugels wat zijn losgelaten. De rijkdom die daaruit voortvloeit, de planten en dieren maar ook de veranderlijkheid die daarbij hoort; dát is waar Dwaalfilm over gaat.

Om je te verbazen, te leren en te begrijpen hoe bijzonder en leuk natuur kan zijn; een klein beetje wildernis in ons zo goed georganiseerde land.

De Dwaalfilm

Ga naar de website Dwaalfilm en klik op “start direct” en kies een locatie. Klik op een van de foto’s om de film te starten en dwaal met de muis door het gebied. Je bepaalt zelf de route en op welke plekken je wilt stoppen voor meer informatie over een veelheid aan onderwerpen.

Foto DeltaLimburg.nl (De Groote Peel)
191221/HvL

 

Wellicht interessant