img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-1-2022 11:50

Vervolgonderzoek naar overname basisscholen Buggenum en Kelpen-Oler

Buggenum/Kelpen-Oler - 15 januari 2022 - Overnamekandidaat Akkoord!-Po heeft gevraagd om een ververvolgonderzoek naar de overname van de basisscholen in Buggenum en Kelpen-Oler. Schoolbestuur SPOLT heeft vandaag aangegeven pas over 14 dagen uitsluitsel te willen geven over het verzoek van de MR van de Antoniusschool Buggenum om de school alsnog open te houden, waarop de gemeente Leudal heeft besloten het vervolgonderzoek naar de mogelijke overname op te starten.

img

Schoolbestuur Akkoord!-Po heeft aangegeven, na een in te stellen vervolgonderzoek, bereid te zijn de basisscholen in Kelpen-Oler en Buggenum over te nemen indien het vervolgonderzoek hiervoor geen beletselen aangeeft. De gemeente Leudal is bereid voor dit onderzoek de opdracht te verstrekken.

Door de MR van de Antoniusschool in Buggenum is in de tussentijd overleg gevoerd met schoolbestuur SPOLT over continuering van de basisschool door dit schoolbestuur. Door SPOLT is heden aangegeven hiervoor een bedenkperiode van 14 dagen nodig te hebben.

De gemeente Leudal wil deze bedenktermijn niet afwachten en heeft, om vaart te houden in het proces, bij twee adviesbureaus een offerte opgevraagd voor het opstarten van het vervolgonderzoek.

Foto's DeltaLimburg.nl
150122/HvL

 

Wellicht interessant