img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-2-2022 12:08

Gratis energiebespaarbonnen voor huurders in Leudal

Leudal - 3 februari 2022 - Huurders in de gemeente Leudal kunnen vanaf begin februari 2022 twee gratis bonnen elk ter waarde van € 40 ontvangen, waarmee energiebesparende producten zoals energiemeters, pir-schakelaars, radiatorfolie, led-lampen en tochtstrips kunnen worden aangeschaft bij vier bouwmarkten in Leudal. De bespaarbonnen worden door de overheid gefinancierd met het doel om inwoners te stimuleren minder energie te verbruiken. Deze actie loopt vanaf 1 februari tot en met 30 juni 2022.

img

Lagere kosten, meer comfort

De bonnen helpen om de energierekening omlaag te brengen en om te zorgen voor meer comfort in huis. Joost van Beek, voorzitter van coöperatie Leudal Energie. “Graag willen we inwoners helpen. Dankzij deze bijdrage kunnen we huurders van woningcorporaties, maar ook in de particuliere sector helpen aan een prettiger klimaat in hun woning en lagere woonlasten. Die € 80 levert al snel elk jaar het dubbele op! We willen hierin samen met onze partners optrekken om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te enthousiasmeren om energie te besparen. In deze koude wintermaanden en stijgende energieprijzen is het belangrijker dan ooit om inwoners te ondersteunen om hun energierekening omlaag te brengen. Daarom maken we graag gebruik van de mogelijkheid die het Rijk biedt om deze bespaarbonnen te verstrekken.”

Eenvoudig aanvragen en zelf shoppen

Door een samenwerking van de Gemeente Leudal met de coöperatie Leudal Energie kunnen huurders eenvoudig een aanvraag invullen op de website van Leudal Energie en worden de bespaarbonnen thuisbezorgd. Huurders kunnen bij een viertal bouwmarkten de bespaarbonnen zelf verzilveren met de aanschaf van diverse energiebesparing producten. Het assortiment aan producten is zodanig dat er altijd wel iets bruikbaars aangeschaft kan worden. Deze actie loopt vanaf 1 februari tot en met 30 juni 2022.

Meer informatie over de bespaarbonnen  

Voor meer informatie kijk op de website van Leudal Energie voor de aanvraag, het assortiment en de actievoorwaarden. 

030222/HvL

Wellicht interessant