img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-2-2022 16:35

Groen licht voor nieuwbouw ROER College Schöndeln Roermond

Roermond - 18 februari 2022 - Donderdagavond 17 februari heeft de gemeenteraad van Roermond ingestemd met het voorstel om te komen tot nieuwe huisvesting voor ROER College Schöndeln. De Roermondse scholengemeenschap is enorm verheugd dat het langslepende dossier hiermee na 15 jaar  tot een positieve afronding komt. De komende periode gaat de school met veel positieve energie, samen met alle belanghebbenden, aan de slag om het huisvestingsvoorstel tot uitvoering te brengen.

In dit voorstel staan kleinschaligheid, het faciliteren van diverse onderwijsvormen en duurzaamheid centraal. Daarbij hoort ook de maatschappelijke functie van de school, waarbij actief de verbinding met (verenigingen uit) de wijk, organisaties en bedrijven en de samenleving wordt aangegaan.

Daarnaast wil de school maximaal gebruikmaken van de unieke parken bosachtige omgeving waarin de school zich bevindt. Alleen zo kunnen huidige én toekomstige leerlingen en medewerkers van ROER College Schöndeln leren en (samen)werken in een omgeving die voldoet aan de wensen en eisen van de huidige en toekomstige tijd.

Er is tijdens de bouw van de semi-permanente huisvesting (ten behoeve van de samenvoeging van Mavo Roermond en Lyceum Schöndeln in 2020) op het schoolterrein al veel ervaring opgedaan met het minimaliseren van de impact op leerlingen en medewerkers.

Die kennis en kunde worden meegenomen naar de bouw van de nieuwe school. Op die manier blijft goed onderwijs continu gegarandeerd.

Foto's ROER College Schöndeln
180222/HvL

 

Wellicht interessant