img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-2-2022 11:25

Leonardusmolen Maasbracht uitgelicht in carnavalskleuren

Maasbracht - 25 februari 2022 - Het is velen wellicht al opgevallen dat sinds afgelopen woensdagavond de Leonardusmolen in Maasbracht op bijzondere wijze wordt uitgelicht. De molen is tot en met carnavalsdinsdag 1 maart in de avonduren en de vroege ochtenduren prachtig uitgelicht in de vastelaoveskleuren rood, geel en groen. Dit project komt voort uit de decemberwens-actie van de dorpscontactpersonen - Wendy Rietra en Carlien Schouten - van de gemeente Maasgouw. 

img

In december hebben zij Robert Bell van BProductions een waardecheque uitgereikt. Robert had de wens om een kenmerkend element in Maasbracht en/of Maasbracht-Beek tijdens de Kerstvakantie uit te lichten. Echter, het bleek te kort dag om dit nog voor de Kerstdagen te realiseren en daarom werd het idee doorgeschoven naar de carnavalsperiode.

Na wat denk- en speurwerk naar een geschikt element in Maasbracht/Brachterbeek om uit te lichten, is de keuze gevallen op de Leonardusmolen in Maasbracht. Het bestuur van de Leondardusmolen was meteen zeer enthousiast en bereid om alle medewerking te verlenen.  

Sinds woensdagavond 23 februari staat de molen er prachtig verlicht bij in de vastelaoveskleuren rood, geel en groen. De lampen branden dagelijks 's avonds van 18.00 tot 2.00 uur en ’s morgens van 6.30 tot 8.00 uur tot en met carnavalsdinsdag.  

Foto Leon van Lier
250222/HvL

 

Wellicht interessant