img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-3-2022 09:45

Stemhulp bij gemeenteraadsverkiezingen 2022

Midden-Limburg - 14 maart 2022 - Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen, maar op welke partijen moet je nou stemmen? Sommigen weten het al, anderen twijfelen tussen enkele partijen en weer anderen weten het nog helemaal niet. Er zijn diverse stemhulpen (StemWijzer, KiesKompas en MijnStem) ontwikkeld om de kiezer te helpen bij die keuze, maar niet alle gemeenten zijn hierin opgenomen. Als je in Leudal of  Roermond woont, kun je terecht bij MijnStem.nl. Maasgouw is bij alledrie niet opgenomen.

img

Hoe werkt MijnStem.nl?

Op MijnStem.nl kan je op postcode of in een gemeentelijst op alfabet checken of de website een stemhulp voor jouw gemeente in de aanbieding heeft. De site betreft een samenwerking tussen Citisens en DPG Media.

Als je in Roermond of Leudal woont, kun je via de stellingen bij stemhulp MijnStem.nl ontdekken in hoeverre een partij bij jou past:

Klik hier voor Roermond

Klik hier voor Leudal

Als je in Maasgouw woont, kun je terecht op de website van de gemeente Maasgouw. Hier staan alle partijen bij elkaar met een doorlink naar de websites van elke partij. 

140322/HvL
 

 

Wellicht interessant