img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-3-2022 09:00

Arno Walraven van Samen Verder ziet af van raadszetel in Leudal

Leudal - 24 maart 2022 - Arno Walraven ziet af van zijn raadszetel in de gemeenteraad van Leudal. De 67-jarige oud-wethouder stond tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op de 41e en laatste plaats voor zijn partij Samen Verder. Hij werd vervolgens met voorkeurstemmen gekozen. In zijn plaats wordt Patty Peeters-Severin (34) benoemd. Arno Walraven: "Ik spreek graag aan mijn trouwe kiezers dank uit voor het in mij gestelde vertrouwen en reken op begrip voor mijn keuze.

img

Arno Walraven heeft niet alleen een ongelofelijke staat van dienst binnen Samen Verder, maar ook binnen en zelfs buiten de gemeente Leudal. Hij is een van de oprichters van de partij, waarvoor hij ruim 20 jaar wethouder was. Eind 2020 maakte hij bekend dat hij vanwege gezondheidsreden per 1 januari 2021 de functie van wethouder zou neerleggen.

Verkiezingen 2022

Na een periode op de achtergrond, werd Arno Walraven in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen nadrukkelijk door de partij gevraagd om zich als lijstduwer beschikbaar te stellen. Gedurende de campagne ontving hij veel signalen over een mogelijke terugkeer bij voldoende voorkeurstemmen. Een dag na de verkiezingen werd bekend dat hij genoeg stemmen had ontvangen om terug te keren als raadslid van de partij. 

Vernieuwing en verjonging

Arno Walraven: “Ik heb lang gewikt en gewogen of ik het raadslidmaatschap wel of niet zou aanvaarden. Ik ben aangenaam verrast dat zoveel inwoners een persoonlijke stem op mij hebben uitgebracht. Dat betekent voor mij dat ik als persoon gewaardeerd word, en veel inwoners mij en mijn partij een warm hart toedragen. De reden die me heeft doen besluiten om mijn zetel af te staan, is verjonging en vernieuwing van partij en gemeenteraad. Die is hard nodig. Bovendien heeft de partij daartoe wel een heel klemmend beroep op me gedaan hetgeen uiteindelijk de doorslag heeft gegeven. De zetel innemen zou betekenen dat ik voor mezelf zou kiezen, terwijl ik jeugdige inbreng juist belangrijker vind. Daarnaast had het de verhoudingen geen goed gedaan. Er is het afgelopen jaar hard aan gewerkt om jongeren te interesseren voor politiek, voor de belangen van Leudal en voor Samen Verder. Daarin zijn we succesvol geweest. De respons van jongeren was groot en dat was goed te zien op de verkiezingslijst. Gelet op het eveneens grote aantal stemmen van Patty ben ik bereid mijn zetel beschikbaar te stellen aan haar. Ze heeft ambitie en uitstraling en verdient een kans. Ik spreek graag aan mijn trouwe kiezers dank uit voor het in mij gestelde vertrouwen en reken op begrip voor mijn keuze.”

Foto DeltaLimburg.nl (inzetfoto FB Samen Verder)
240322/HvL
 

Wellicht interessant