img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-6-2022 18:30

Terugblik op Kunst en Cultuurdag Maasgouw - Het geschreven woord

Heel - 4 juni 2022 - Op zondag 22 mei jl. vond in Heel de 7e editie van de Kunst en Cultuurdag Maasgouw plaats. DeltaLimburg.nl kijkt in een vijfdelige serie videoreportages terug op deze bijzondere en goed bezochte dag. In deze vierde aflevering aandacht voor het geschreven woord in een gesprek met dialectschrijver Ron Verhees uit Linne, ook wel bekend als de Flosser, en met Linda Gielen van uitgeverij Bullseye Publishing uit Panningen. Linda heeft ook haar eigen column bij DeltaLimburg.nl.

Dialectschrijver Ron Verhees heeft inmiddels 17 bundels/boeken? Uitgegeven. Stilzitten is voor Ron geen optie. De volgende bundel komt er al weer aan. Degenen die Ron Verhees volgen op Facebook, worden regelmatig getrakteerd op zijn kritische blik op de maatschappij. Toch is er één boek dat heel speciaal is voor hem. Dat is het boek dat hij schreef na het overleden van zijn vrouw.

Een boek schrijven is voor de meeste mensen een heel proces. Daar waar alleen een bundeling papier in de boekwinkel ligt, wordt het proces ervoor en erachter vaak onderschat. Uitgever Linda Gielen: "Vanuit auteurs is dan ook onze vaste slogan ontstaan: ‘We don’t just publish books, we publish dreams’. Vrij vertaald: we publiceren niet zomaar boeken, we publiceren dromen."

De hele serie

aflevering 1 - Opening

aflevering 2 - Heemkring Heel en Funny Face

aflevering 3 - De muziek  

aflevering 4 - Het geschreven woord  

aflevering 5 - Gerard Nizet 

040622/HvL

Wellicht interessant