img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-6-2022 19:00

Miguel Estrada door bisschop Harrie Smeets zelf tot priester gewijd

Roermond - 11 juni 2022 - Tot grote verrassing van velen is Miguel Estrada op zaterdag 11 juni tot priester gewijd door bisschop Harrie Smeets. Dat gebeurde in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Het was voor het eerst sinds zijn ziekte dat Mgr. Smeets zelf weer een wijding verrichtte. De verwachting was dat hulpbisschop Everard de Jong de priesterwijding voor zijn rekening zou nemen. Maar Mgr. Smeets voelde zich zaterdagmorgen fit genoeg om zelf de wijdingshandelingen te verrichten.

img

Sinds zijn aantreden als bisschop had Mgr. Smeets slechts drie nieuwe priesters gewijd. In 2020 moest hij vanwege quarantaine verstek laten gaan. In 2021 werd hij daags voor de priesterwijding in het ziekenhuis opgenomen, met wat later een hersentumor bleek te zijn. Hulpbisschop Everard de Jong nam beide keren de honneurs waar en deed dat ook bij de laatste diakenwijding.  

Gehuld in een rode koormantel nam hij plaats op de bisschopszetel om de 31-jarige Miguel Estrada de handen op te leggen, te zalven en hem kelk en de hostieschaal te overhandigen. Ook hield Mgr. Smeets de preek, waarin hij onder meer verwees naar de neokatechumenale beweging, waarvan de uit El Salvador afkomstige Estrada lid is en die als een soort familie voor hem is. 

Ook memoreerde de bisschop dat de nieuwe priester ooit een opleiding tot verpleger heeft gevolgd, maar dat vak nooit heeft uitgeoefend. “In Nedeland krijg je de kans om verpleger van zieken te zijn. Er zijn gewonden genoeg die verpleegd moeten worden. Ga naar de mensen toe. Zoek hen op en vertroost hen met Christus’ liefde, want die geneest,” aldus Mgr. Smeets.

Foto Bisdom Roermond
110622/HvL

Wellicht interessant