img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-6-2022 10:30

WigWam vakanties in nood, dringend vrijwilligers nodig

Heel/Valkenburg - 23 juni 2022 - Stichting Wigwam hoopt dit jaar weer haar Wigwamvakanties te kunnen organiseren voor gezinnen met een kind met een beperking, waarbij de zorg en begeleiding van de kinderen wordt overgenomen door honderden vrijwilligers. Onder andere in Heel. Maar er is zo'n tekort aan vrijwilligers dat er mogelijk vakanties moeten worden geannuleerd in de zomervakantie.... dit is voor deze zwaar belaste gezinnen vaak de enige manier om op vakantie te kunnen. Wie helpt?  

img

Over drie weken starten de zomervakanties en er zijn nog vele vrijwilligers nodig, waaronder zo’n 60 persoonlijk begeleiders!

Wat doet Wigwam?

Wigwamvakanties zijn vakanties voor (gezinnen met) kinderen of jongeren met een (ernstige) beperking. Tijdens deze vakanties wordt een activiteitenprogramma georganiseerd waar alle kinderen van het gezin, met en zonder beperking, aan kunnen deelnemen. Elk kind met een beperking krijgt gedurende het activiteitenprogramma individuele zorg en begeleiding.

Wigwamvakanties worden georganiseerd op diverse locaties in Nederland, waaronder in Heel, en jaarlijks nemen er ruim 200 gezinnen en bijna 500 vrijwilligers aan deel.

Deelname aan Wigwamvakanties geeft gezinnen en deelnemers de mogelijkheid lotgenotencontact aan te gaan, ervaringen te delen en weer helemaal ‘op te laden’ om overbelasting tegen te gaan.

Voor vrijwilligers levert deelname naast onvergetelijke (werk)ervaringen ook een verrijking en verruiming op van hun blik op het leven met een beperking. Alle betrokkenen doen nieuwe ervaringen op en sluiten vriendschappen voor het leven.

Welke vrijwilligers zoekt Wigwam?

Om deze unieke vakanties te kunnen organiseren is Wigwam op zoek naar mensen die zich ‘n week of enkele dagen willen engageren. Ervaring is niet vereist, enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel wel. Er zijn mensen nodig voor de begeleiding van de jongeren en kinderen (met en zonder beperking), voor het activiteitenprogramma en voor huishoudelijke taken en het bereiden van maaltijden. De vakanties gaan door in juli en augustus. Voor de exacte data zie de website van Stichting Wigwam.   

Meer informatie/aanmelden

Ben je enthousiast en wil je je direct aanmelden? Dat kan via de website stichtingwigwam.nl 

Voor meer informatie kun je bellen naar 06-30354244.

230622/HvL

Wellicht interessant