img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-7-2022 18:30

Zeer grote brand Landgoed Leudal in Haelen

Haelen - 5 juli 2022 - Op dinsdag 5 juli kreeg de brandweer rond 13.00 uur de melding van brand op het dak van een woonunit bij Landgoed Leudal aan de Roggelseweg in Haelen. De brand wist zich via het dak snel uit te breiden. Er was niemand in het gebouw aanwezig, niemand is gewond geraakt. Wel was er veel hinder van rook die het achtergelegen bos in trok. Over de oorzaak van de brand is op dit moment niks bekend, de eigenaar handelt het incident zelf af.

img

De brand is ontstaan op het dak, waar het vuur zich via de dakisolatie snel wist uit te breiden. Omdat het isolatiemateriaal snel mee vlamvatte, was er veel hinder van rook die het achtergelegen bos in trok. Door de brandweer zijn op diverse plekken metingen verricht om de concentraties gevaarlijke stoffen in de rook te monitoren.

Ook is de grootschalige watervoorziening van de brandweer mee ingezet, waardoor er grote brandslangen over de Roggelseweg hebben gelegen. Deze weg is in verband met de brand afgesloten geweest rond de brandlocatie.

Rond 17.00 uur is het sein brand meester gegeven, de brandweer is vervolgens nog enige tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (Roggelseweg was afgesloten)
050722/HvL

Wellicht interessant