img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-7-2022 10:58

Sporen van de Romeinen in Heel

Heel - 13 juli 2022 - Onder redactie van de in Heel woonachtige archeoloog Jan Verlinden is een prachtige bundel verschenen over de aanwezigheid van de Romeinen in Heel. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Romeinse geschiedenis en het verleden van Heel is dit rijk geïllustreerde boekwerk “Sporen van de Romeinen in Heel” een aanrader. Het boek is verkrijgbaar via Heemkring Heel.

img

Boek 'Sporen van de Romeinen in Heel'

In negen hoofdstukken met veel kaarten en prachtige foto’s krijgt de lezer in 142 pagina’s het kleurrijke verhaal van de Romeinen in Heel. Daarnaast is er een overzicht van vindplaatsen en vondsten, maar ook verhalen over gemiste kansen bij de zoektocht naar het Romeins verleden van Heel. Tot slot is er een interessant hoofdstuk over fabels en feiten over sporen in Heel die zouden verwijzen naar de Romeinse tijd.

Jan Verlinden

Jan Verlinden houdt zich al jaren intensief bezig met de Romeinse geschiedenis van Heel. Hij heeft al veel gepubliceerd over Catualium en de Romeinse vondsten in Heel. Dat deed hij o.a. in het “Informatiebulletin Streekarcheologie Peel, Maas & Kempen”. Die artikelen, aangevuld met artikelen van andere deskundigen, zijn nu gebundeld in een zeer informatief en kleurrijk boekwerk met de titel “Sporen van de Romeinen in Heel”.

Bestellen

Via deze webpagina van Heemkring Heel kunt u het boek bestellen voor € 17,50. 

Foto's Wim Coolen
130722/HvL


 

Wellicht interessant