img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-7-2022 16:39

Ludieke Facebookactie Burgerberaad Roermond voor Roermondse bestuurders

Roermond - 29 juli 2022 - De Roermondse bestuurders kregen onlangs een boek over burgerberaden cadeau van Burgerberaad voor Roermond. Om het lezen wat leuker te maken, startte deze initiatiefgroep deze week een ludieke fotoactie op Facebook, waaraan door diverse bestuurders al gehoor is gegeven.

img

De vraag aan alle Roermondse raad- en collegeleden: maak een foto van uzelf met het boek van Eva Rovers over burgerberaden en deel die foto op Facebook met @BurgerberaadRoermond. "Zo kunnen ze laten zien dat zij burgerparticipatie belangrijk vinden", aldus een woordvoerder.

Waar ze de foto nemen, maakt niet uit: "In een opblaasbadje in de achtertuin, bakkend op het strand, in een exclusieve badplaats, hoog op een berg of op het terras van hun favoriete kroeg, het is allemaal goed."

Intussen hebben al diverse bestuurders foto’s op Facebook gezet. Roermondse raad- en collegeleden die de oproep op Facebook gemist hebben, worden bij dezen door de initiatiefgroep van harte uitgenodigd om alsnog mee te doen. Meedoen is volgens Burgerberaad voor Roermond het belangrijkste, net als in het democratische proces.

Meer informatie

Burgerberaad voor Roermond is een organisatie voor meer burgerparticipatie. Dit initiatief bestaat uit betrokken burgers met zeer uiteenlopende achtergronden en belangen. Wat ze bindt, is het streven naar een effectiever democratisch bestel.

Meer informatie over Burgerberaad voor Roermond is te vinden op de FB pagina BurgerberaadRoermond.  Een overzichtsartikel over burgerberaden verscheen onlangs in De Correspondent.

Foto Burgerberaad voor Roermond
290722/HvL

Wellicht interessant