img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-10-2022 12:46

Wethouder Van Ballegooij in gesprek met Burgerberaad voor Roermond

Roermond – 11 oktober 2022 -  De Roermondse wethouder voor burgerparticipatie Felix van Ballegooij (PvdA) gaat binnenkort in gesprek met initiatiefgroep Burgerberaad voor Roermond. Dat heeft hij per mail aan de initiatiefgroep laten weten. Hij gaat 'graag' met de initiatiefgroep in gesprek gaat over betere burgerparticipatie, omdat dit ‘een belangrijk thema is voor de huidige coalitie’. De initiatiefgroep is blij met de enthousiaste reactie van de wethouder.

img

Facilitator Johan de Wal: “Dit is een teken dat de problemen rond burgerparticipatie door de Roermondse politiek serieus worden genomen.”

Burgerberaad voor Roermond wil dat de gemeente het houden van een volwaardig burgerberaad toevoegt aan de lokale gereedschapskist voor burgerparticipatie. Burgerberaden worden vooral ingezet bij complexe, omstreden kwesties met grote maatschappelijke impact. Door de genuanceerde en grondige aanpak zorgen ze voor besluiten met veel steun in de samenleving.

Over Burgerberaad voor Roermond

Dit is een organisatie voor meer burgerparticipatie. Dit initiatief bestaat uit betrokken burgers met zeer uiteenlopende achtergronden en belangen. Wat ze bindt, is het streven naar een effectiever democratisch bestel.

Meer informatie over Burgerberaad voor Roermond is te vinden op haar FB-pagina.  

Foto Rawpixel.com
111022/HvL

Wellicht interessant