img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-10-2022 15:05

CDA-Tweede Kamerlid Harry van der Molen op werkbezoek bij Yuverta Roermond

Roermond - 13 oktober 2022 - Op de dag van de duurzaamheid bracht Harry van der Molen, Tweede Kamerlid CDA, een werkbezoek aan Yuverta Roermond (Praktijkonderwijs – vmbo – mavo – de vakroute – het groene lyceum – mbo –  leven lang ontwikkelen). Hij werd ontvangen in het spiksplinternieuwe en duurzame schoolgebouw, waar de leerlingen en studenten vanaf 31 oktober voortaan les krijgen.

Werkbezoek

Van der Molen was op werkbezoek in Zuid-Limburg, naar aanleiding van de overstromingen die vorig jaar zijn geweest en de watervraagstukken die er spelen.

Opleiding ‘Natuur, water en recreatie’

Voor het oplossen van die watervraagstukken zijn goed opgeleide vakmensen nodig. Dat bracht Van der Molen en een aantal lokale politici bij Yuverta in Roermond. Om nader kennis te maken en samen met (oud) studenten, docenten, leidinggevenden en bestuur te spreken over de opleidingen en wat nodig is om goed te kunnen samenwerken in de regio. Yuverta beschikt over een eigen kenniscentrum waar experts op het gebied van water, groen en klimaat samenkomen. In Roermond zit de mbo-opleiding Natuur, water en recreatie.

Nieuwe schoolgebouw

Natuurlijk werd ook een rondleiding gegeven door het nieuwe en bijna energie neutrale schoolgebouw dat per 31 oktober in gebruik wordt genomen. Het gebouw heeft o.a. 480 zonnepanelen, in de gevel zijn mussenkasten en vleermuizenkasten verwerkt en het dak is beplant met kruidenvegetatie om de biodiversiteit te stimuleren. Het gebouw heeft een A+++ energielabel met een overall duurzaamheidsrapportcijfer van een 8,5 en een 8,8 op energie.

Lokale samenwerking

Yuverta Roermond werkt intensief samen met lokale ondernemers. Een van deze ondernemers is Roy Hermans van Hermans fruit. Op dit moment lopen daar twee studenten stage, levert hij wekelijks fruit voor leerlingen en studenten aan de Roermondse locatie en leverde hij een bijdrage aan de pakketten voor Van der Molen en de lokale politici. Dit alles past binnen de speerpunten van Yuverta. 

Open dagen

In november organiseert Yuverta Roermond open dagen waar geïnteresseerden kunnen kennismaken met de opleidingen die op de nieuwe locatie worden aangeboden.

Over Yuverta

Praktijkonderwijs – vmbo – mavo – de vakroute –  het groene lyceum – mbo –  leven lang ontwikkelen.

"We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, voor elkaar, de medewerkers en de regio. We zijn ‘thuis in de toekomst’, omdat we ons bezighouden met thema’s die ertoe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding, en welzijn van mens en dier. Met het bedrijfsleven verkennen we de wereld van nu en morgen. Samen werken we aan een duurzame verbetering van ons onderwijs en onze leefomgeving."

Foto's Yuverta Roermond
131022/HvL

Wellicht interessant