img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-11-2022 15:56

Gemeente Leudal waardeert mantelzorgers

Leudal - 11 november 2022 - Tijdens de Dag van de Mantelzorg op donderdag 10 november werden in de gemeente Leudal de mantelzorgers in het zonnetje gezet. In opdracht van de gemeente organiseerde Synthese met vele vrijwilligers een lunchwandeling in het Leudal en een ontmoetingsavond in Roggel. Ook werden 415 mantelzorgcomplimenten en 648 mantelzorgattenties aangevraagd dit jaar en zullen voor het einde van dit jaar aan alle aanvragers uitgereikt worden.

Een mantelzorger biedt langdurig en intensief zorg aan een partner, familielid, buur of vriend. Deze vorm van zorg komt steeds vaker voor, maar is daarmee niet vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk dat deze inwoners gezien, gehoord en gewaardeerd worden.

Het verschil maken

Wethouder Huub van Helden: "Mantelzorgers zorgen onvoorwaardelijk voor een naaste. Zij maken het mogelijk dat iemand die langdurig ziek is of een beperking heeft zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. We vinden het belangrijk dat deze inzet erkent én gewaardeerd wordt, want mantelzorgers maken in het dagelijkse leven het verschil. Informele zorg wordt naast professionele zorg steeds belangrijker." 

In Leudal zijn meer dan 10.000 mantelzorgers actief die zich structureel voor een ander inzetten.

Activiteiten voor mantelzorgers 

In de gemeente Leudal worden activiteiten georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg Leudal in samenwerking met inwoners, verenigingen, lokale sponsors en organisaties. Meer informatie is te vinden op www.leudal.nl/mantelzorg

Foto's gemeente Leudal
111122/HvL
 

Wellicht interessant