img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-11-2022 18:05

Landgoed Leudal langer opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

Haelen - 19 november 2022 - De tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen bij Landgoed Leudal wordt vanaf half november met een half jaar verlengd. Op dinsdag 11 oktober jl. heeft het college van B&W van de gemeente Leudal besloten een tijdelijke omgevingsvergunning te verlenen voor de huisvesting van vluchtelingen op deze locatie. Het aantal personen dat er maximaal opgevangen kan worden, wijzigt niet.

img

Inwoners geïnformeerd 

Sinds eind april fungeert Landgoed Leudal in Haelen gedeeltelijk als tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. In eerste instantie was dat voor een termijn van zes maanden. Inwoners van Haelen werden tijdens een informatieavond op 21 september jl. reeds geïnformeerd over het voornemen tot verlenging.

Lange termijn

Naast deze locatie in Haelen is ook een opvanglocatie in Ittervoort in gebruik. Met deze twee locaties biedt de gemeente Leudal aan maximaal 91 vluchtelingen onderdak. De gemeente blijft locaties zoeken voor huisvesting van Oekraïense vluchtelingen voor de lange termijn. Daarnaast vindt er ook nog particuliere opvang van Oekraïense vluchtelingen plaats.

Meer informatie is te vinden op www.leudal.nl/hulp-aan-oekraine  

191122/HvL

 

Wellicht interessant