img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-12-2022 19:27

Kerstactie Kiwanis Roermond en ECI Cultuurfabriek groot succes

Roermond - 19 december 2022 - De gratis toegankelijke kindervoorstellingen "De Winterguffalo" - 'geadopteerd' door Kiwanis Roermond - van Meneer Monster zijn afgelopen zaterdag volop bezocht. De acteurs haalden alles uit de kast om de kinderen helemaal mee te nemen in hun verhaal, wat tot veel hilarische situaties leidde. Een ‘bijna echt’ sneeuwballengevecht op het einde van de voorstelling was voor veel kinderen de kers op de slagroom.

img

Kiwanis Roermond wilde graag iets extra's doen voor de kinderen van Roermond in de donkere dagen voor Kerst. Zij vinden het belangrijk dat kinderen van cultuur kunnen genieten, ook als zij dat niet kunnen betalen. Daarom zochten de Kiwanis de samenwerking met ECI cultuurfabriek. De gratis kaarten zijn in eerste instantie aangeboden aan gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank, Stichting Leergeld, pleeggezinnen, etc. De resterende kaarten zijn verdeeld onder scholen in de diverse wijken in Roermond.

Rob Lammers en Gerrit van Tintelen, Kiwanis Roermond: "Kinderen zijn het fundament van onze toekomstige samenleving. Een brede basis aan ervaringen is mede bepalend hoe hun leven er in de toekomst uit gaat zien. Daar hoort cultuur en creativiteit absoluut bij. Als Kiwanis Roermond willen wij hen die mogelijkheid bieden, vooral in deze moeilijke tijd en speciaal met de Kerst."

Margo de Kock, directeur ECI cultuurfabriek: "Dit geweldige initiatief van Kiwanis Roermond verdient een groot applaus. Juist kinderen en jongeren moeten we nu een zetje geven richting cultuur: na twee jaar Corona zijn we deze leeftijdscategorie een beetje verloren in het theater, en dat terwijl het juist in deze leeftijd superbelangrijk is om in aanraking te komen met cultuur. Want deze kinderen zijn de makers en de bezoekers van de toekomst!"

Foto Kiwanis Roermond
191222/HvL

Wellicht interessant