img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-2-2023 12:33

'Die van Bieëgdje' uit Beegden winnaar KVL 2023

Heel - 6 februari 2023 - Op zondagmiddag 5 februari vond in CC Don Bosco in Heel de 22ste finale plaats van het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival (het KVL). 'Die van Bieëgdje' uit Beegden heeft het festival gewonnen met het liedje 'Laot huuere desse biej os huuers', met tekst geschreven door Hugo Delissen en Bas Keltjens en muziek van Thijs Hoogmans. 
 

De tweede plaats was voor De Rebelsje Poete uit Geleen met het liedje 'Greutsj wie eine pauw' en soliste Noa Veltrop uit Weert eindigde op de derde plaats met haar liedje 'Dae Vastelaovendjsdruimevanger'.

De liedjes werden uitgevoerd op het podium van Cultureel Centrum Don Bosco en werden live gejureerd door een vakjury en een kinderjury.  

Het evenement werd georganiseerd door het, bijna volledig, nieuwe bestuur van het KVL, in samenwerking met Vastelaoves Vereniging de Gangmaekers, Cultureel Centrum Don Bosco en L11 alaaf.

De finale werd live uitgezonden op L1 tv en wordt herhaald op zondag 12 februari om 14.30 uur en op maandag 20 februari om 15.00 uur.

Foto's Gerard Verver (voor DeltaLimburg.nl)
060223/HvL

Wellicht interessant