img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-3-2023 11:35

Burgemeester Leudal nodigt jongeren persoonlijk uit om te stemmen op 15 maart 2023

Heythuysen - 2 maart 2023 - Burgemeester Desirée Schmalschläger van de gemeente Leudal heeft jongeren die op 15 maart voor het eerst mogen stemmen, persoonlijk bendaderd: "Jongeren die op 15 maart voor het eerst mogen stemmen, stuur ik per post een kaartje. Gewoon, om ze erop te attenderen dat ze voor een bijzonder moment in hun leven staan en dat ook juist hún stem ertoe doet."

img

Verkiezingen op 15 maart 2023

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. Als je stemt, heb je invloed op wat er de komende jaren gebeurt in jouw provincie en waterschap.

Kieswijzer

Als je nog niet (zeker) weet op wie je wil stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen en je kunt daarbij wel wat hulp gebruiken, dan kan de Kieskompas je wellicht op weg helpen.

Ook het AD heeft een Kieswijzer per provincie gemaakt met betrekking tot de verkiezingen voor de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschappen, als je hulp wil bij het maken van je keuze.

Bij allebei kun je jouw postcode invullen en dan kom je automatisch terecht bij de stellingen en vragen met betrekking tot jouw provincie en waterschap.

Na het invullen krijg je te zien welke partijen of waterschap het beste passen bij jouw standpunten en welke juist heel ver van je afstaan. 

Je mag natuurlijk op 15 maart helemaal zelf bepalen welke hokje je rood kleurt!

Afbeelding gemeente Leudal
020323/HvL
 

Wellicht interessant