img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-3-2024 19:50

'Dag van de Levenskracht' in het Laurentius Ziekenhuis Roermond

Roermond - 15 maart 2024 - Op donderdag 21 maart vindt in het Laurentius Ziekenhuis de Dag van de Levenskracht plaats. Een dag voor iedereen die wat moed of een beetje levenskracht kan gebruiken. Het evenement is een samenwerking tussen leerlingen van de school Wings Agora en de afdeling Geestelijke Verzorging van het Laurentius Ziekenhuis. Levenskracht is datgene wat iemand draaiende houdt, datgene waardoor iemand door blijft gaan - ook wanneer het even tegenzit. 

img

Wat houdt de Dag van de Levenskracht in?

De Dag van de Levenskracht is er om iedereen die daar behoefte aan heeft op te vrolijken en weer wat levenskracht te bieden. Tijdens het evenement kan men een krachtpakketje samenstellen voor eigen gebruik of als cadeau voor een ander. Daarbij zorgen leerlingen van Wings Agora ervoor dat men niet alleen kan putten uit motiverende teksten, maar ook gebruik kan maken van krachtige voorwerpen als gelukspoppetjes en kristallen. Ook kan men voor alle voorbijgangers een bemoedigend bericht achterlaten. 

Iedereen is welkom in de hal van het stiltecentrum in het Laurentius ziekenhuis in Roermond van 9.00 tot 18.00 uur. Het evenement kent een vrije in- en uitloop.

Waarom de Dag van de Levenskracht?

Soms zien mensen het allemaal wat donker in, en dat is helemaal niet gek. Daarom is de Dag van de Levenskracht in het leven geroepen. Tijdens deze dag wordt levenskracht geboden aan iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft, of een opkikkertje zodat men er weer met frisse moed tegenaan kan. 

Wat is levenskracht?

Levenskracht is datgene wat iemand draaiende houdt, datgene waardoor iemand door blijft gaan - ook wanneer het even tegenzit. Deze levenskracht komt op bijzondere momenten in het leven duidelijker aan het licht dan in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan momenten van ziekte, ongeluk, ontslag, verlies of gemis, maar ook bij heuglijke gebeurtenissen zoals de geboorte van een kind, verliefd worden en genezing. Dit zijn de momenten dat er bij uitstek levenskracht ervaren of juist gemist kan worden.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

foto Laurentius Ziekenhuis
150324/HvL
 

Wellicht interessant