img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-3-2023 15:16

Alzheimer Café Leudal - Intimiteit en seksualiteit

Heythuysen - 14 maart 2023 - Ieder mens heeft behoefte aan aandacht, genegenheid, intimiteit en seksualiteit, ook mensen met dementie. Wanneer deze behoefte niet vervuld kan worden, kunnen mensen geïrriteerd en gedeprimeerd raken. Hierdoor kan de liefdesrelatie ingrijpend veranderen. Wat zijn mogelijkheden om aan deze behoefte tegemoet te komen? Dit is het thema in het Alzheimercafé Leudal op dinsdagavond 28 maart in Zorgcentrum Beek en Bos in Heythuysen. 

img

Ieder mens heeft behoefte aan aandacht, genegenheid, intimiteit en seksualiteit. Deze behoefte blijft ook bestaan bij mensen met dementie. Op het moment dat deze behoefte niet vervuld kan worden, kunnen mensen geïrriteerd en gedeprimeerd raken. Hierdoor kan de liefdesrelatie ingrijpend veranderen. Wat zijn mogelijkheden om aan deze behoefte tegemoet te komen? Voor de partner, familie zijn deze gedragsveranderingen zeker niet altijd makkelijk om mee om te gaan.

Gastsprekers GZ-psycholoog M.van Kordenoordt en Directeur M. Hellebrand van De Ultieme Zorg vertellen over hun ervaringen en geven tips aan de bezoekers hoe hiermee om te gaan.

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 28 maart 2023, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal gaat om 19.00 uur open)

waar - Zorgcentrum Beek en Bos, L’Unionlaan 1 te Heythuysen

deelname - gratis

aanmelden - aanmelden is niet meer nodig 

meer informatie - kijk op de FB-pagina van het Alzheimer Café Leudal of stuur een e-mail naar alzheimercafeleudal@gmail.com  

Vrijwilliger worden bij het Alzheimer Café Leudal? 

Mocht u zich in willen zetten voor het Alzheimercafé, loop dan gerust binnen. Alle hulp is welkom! Lijkt het u leuk om koffie te schenken en onze bezoekers te ontvangen, meldt u aan!

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

140323/HvL

Wellicht interessant