img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-5-2023 18:35

Roerdelta Concert - Klassiek openluchtconcert aan de Roerkade in Roermond

Roermond - 10 mei 2023 - Een nieuw uniek evenement voor Roermond. Het Roerdelta Concert is een populair-klassiek openluchtconcert aan de Roerkade/Vismarkt in Roermond. Op vrijdagavond 25 augustus kunnen bezoekers luisteren en kijken - vanaf de kades van Roerkade en Vismarkt, vanaf de terrassen van de horecazaken ter plaatse of vanuit een sloep in de Roer - naar een concert met toegankelijke verrassende klassieke muziek. Het evenement is gratis toegankelijk voor 3500 mensen.  

img

Programma

Het programma van dik anderhalf uur wordt samengesteld door Hub Boesten, Theo Wolters, René Schrader en Martijn Pepels, orkestleider van Heritage Sinfonietta. Deze muzikale professionals werken samen met het Theater Krefeld Mönchengladbach en er zullen ook Duitse solisten acte de préséance geven. De namen volgen later.

Roerdelta Concert

Het idee voor dit concert is van Ger Heyman. In september 2022 is hij op de zeepkist geklommen om mensen te committeren aan zijn idee. Bij bestuurders van de gemeente Roermond en de Provincie Limburg, bij publiek, bij mensen uit de muziekwereld en bij potentiële vrijwillige organisatoren. De respons was er meteen. En dat gaf energie om door te gaan. Een idee werd een inwonerinitiatief gedragen door enthousiaste vrijwilligers met tijd, kennis, kracht en energie. Om verder te kunnen met het onderzoeken van de haalbaarheid van, en het draagvlak voor het Roerdelta Concert werd een Stichting opgericht. Het onderzoek is nu met een positief resultaat afgesloten en het bestuur en de vrijwilligers gaan nu aan de gang het idee concreet om te zetten in een mooi concert aan de Roerkade in Roermond.

Praktische informatie

wanneer - vrijdag 25 augustus 2023, van 20.45 tot 22.45 uur

waar - aan de Roerkade/Vismarkt in Roermond in de openlucht

toegang - gratis

meer informatie - neem dan een kijkje op www.roerdeltaconcert.nl 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl  
100523/HvL

Wellicht interessant