img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-10-2023 12:02

150-jarige Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging - jubileumconcert ‘150 jaar Good Vibrations’

Roermond - 3 oktober 2023 - Dit jaar bestaat de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging (KRZM) 150 jaar! Een bijzonder jubileum dat niet ongemerkt voorbij mag gaan. Zondagmiddag 22 oktober verzorgt het jubilerend koor het prachtige concert ‘150 jaar Good Vibrations’ in het volledig vernieuwde Theater De Oranjerie, met medewerking van de jonge Roermondse tenor Rob Reyners. De KRZM is één van de oudste verenigingen van de bisschopsstad.

img

Begin

In 1873 richtten enkele leden van de Koninklijke Harmonie van Roermond, de oudste nog bestaande vereniging van de stad, de Roermondse Zang- en Muziekvereniging op. Deze mannen wilden naast het instrumentale muziek ook koorzang ten gehore gaan brengen. Er werd in die beginjaren niet alleen gezongen, maar ook toneel gespeeld. Een ontspanningsvereniging pur sang. Ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan in 1953 is door Koningin Juliana het predikaat ‘Koninklijk’ aan het toen inmiddels gemengde koor toegekend. Nu, 70 jaar later, viert de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging haar 150-jarig bestaan. Het is daarmee één van de oudste verenigingen van de bisschopsstad.

Jubileumconcert

Het 150-jarig bestaan is voor de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging aanleiding om een groots en bijzonder opgezet theaterconcert te verzorgen onder de titel ‘150 jaar Good Vibrations’. De jonge Roermondse tenor Rob Reyners treedt op als solist. Hij brengt samen met het koor een zeer gevarieerd programma van moderne en klassieke nummers op de bühne. Koor en solist worden begeleid door een combo onder leiding van Erik Raayman. Het koor wordt op piano begeleid door Véron Jongstra. De artistieke en koorleiding is in handen van Dion Ritten. Gasten van buiten Roermond kunnen tijdens het concert proeven hoe in het bijna 800-jarige Roermond culturele traditie en eigentijdse muziekbeleving samengaan.

Rob Reyners

Roermondenaar Rob Reyners zingt diverse stukken samen met het koor. Maar hij zal ook zijn uitzonderlijke zangtalent in enkele prachtige solonummers ten gehore brengen. Rob wil via de muziek verhalen vertellen die anderen raken. Een geboren entertainer, die zijn publiek telkens weer weet te verrassen.

Praktische informatie

wanneer - zondag 22 oktober 2023, aanvang 14.30 uur

waar - Theater De Oranjerie, Roermond

tickets - tickets zijn verkrijgbaar bij de balie van Theater De Oranjerie en kunnen ook online worden gereserveerd via de website www.theaterhotelroermond.nl.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Johan Vermeij
031023/HvL

 

Wellicht interessant