img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-6-2023 14:22

Wandeltip - Drakentochten vanuit Beesel

Beesel - 26 juni 2023 - Op zaterdag 8 juli organiseert Wandelsportcentrum de Solberg de jaarlijkse Drakentochten vanuit Beesel. Wandelaars kunnen kiezen tussen de afstanden zijn 10, 20, 30 en 40 km. De drakentochten zijn uitgezet in de vorm van een klavertje vier, met vier verschillende lussen van elk 10 km.  De routes voeren door de prachtige natuur van de dorpen Beesel, Reuver en Swalmen. Dit jaar is extra bijzonder omdat Beesel weer in het teken staat van het 7-jaarlijks Draaksteken.

img

Overal in het dorp, maar in het bijzonder op de markt en rond het drakenterrein, zul je bedrijvigheid aantreffen. Geniet van het leuke Kroetfeest en blijf je nog wat langer in Beesel vertoeven, dan kun je om 19.30 uur naar het concert van de harmonie luisteren.

De startlokatie is de kantine van Sport en Spelcentrum de Solberg aan de Sint Antoniusstraat 17 te Beesel.  De starttijden voor de 10 en 20 km zijn van 7.00 tot 11.00 uur, de 30 en 40 km kunnen starten van 7.00 tot 9.00 uur.

De drakentochten zijn uitgezet in de vorm van een klavertje vier, met 4 verschillende lussen van elk 10 km. Het is mogelijk om dan 10, 20, 30 of 40 km te wandelen. Na elke lus van 10 km kom je weer terug bij de startlokatie, waar je op je gemak kunt genieten van een hapje en een drankje en gebruik kunt maken van het toilet. En ook om gezellig een praatje te maken met een medewandelaar.

Je wandelt door de prachtige natuur van de dorpen Beesel, Reuver en Swalmen. Je wandelt over zowel bospaden, veldwegen als verharde wegen. De routes zijn voornamelijk vlak met af en toe een hoogteverschil. Ook zijn de routes bepijld en routebeschrijvingen zijn aanwezig.

Inschrijven

Online inschrijven geniet de voorkeur, maar het is ook mogelijk om voorafgaand aan de tocht nog in te schrijven. Online inschrijven kan tot en met 6 juli via de website van Wandelsportcentrum de Solberg. 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Stockfoto 
260623/HvL 

Wellicht interessant