img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-12-2023 12:15

Wandeltip - Oliebollentocht in Beesel

Leudal - 15 december 2023 - Op vrijdag 29 december organiseert Wandelsportcentrum de Solberg in Beesel de Oliebollentocht. Wandelaars kunnen kiezen uit drie afstanden: 6 km, 10 km en 18 km. Maar  zo vlak voor het nieuwe jaar moet het natuurlijk wel gezellig zijn en ruiken naar oud en nieuw, naar wafels zoals oma die bakte en naar oliebollen, die liggen te dansen in de hete olie. Een leuke en sportieve activiteit voor oud en jong in de Kerstvakantie.

img

De wandelroutes starten bij Sportpark de Solberg in Beesel met een heerlijke pauze bij Knooppunt 91, waar, bij de warme gloed verspreid door brandende houtblokken in een vuurkorf, glühwein en chocomel je neus prikkelen.

Nieuw is dit jaar, dat de wandelaars bijna op het einde van de wandeling, dwars door de parochiekerk van Beesel  lopen, alwaar prachtige keramische beelden en kerststallen van de Stichting Keramisch Erfgoed Beesel, te bewonderen zijn.

De wandelroutes eindigen op de Markt in Beesel, waar je heerlijke verse wafels of oliebollen kunt kopen en waar je ook voor een hapje of drankje terecht kunt. 

De routes zijn volledig bepijld en voeren over zowel verharde als onverharde paden.

Praktische informatie

wanneer - vrijdag 29 december 2023, degenen die 6 of 10 km lopen kunnen starten tussen 10.00 en 12.00 uur; degenen die 18 km lopen kunnen starten tussen 10.00 en 11.00 uur

waar - startpunt is sportpark De Solberg, Sint Antoniusstraat 17 in Beesel

deelname - het inschrijfgeld bedraagt € 6,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar hoeven geen inschrijfgeld te betalen, maar moeten wel ingeschreven worden. Leden van de KWBN krijgen € 1,00 korting. Het inschrijfgeld is inclusief één drankje (koffie, thee, chocomel of glühwein) en één oliebol of wafel, uitsluitend te gebruiken op de pauzeplaats.

inschrijven en betalen - dat kan online via www.wsc-de-solberg.nl. Hierdoor kun je sneller en zonder al te veel rompslomp met de wandeling beginnen. Maar je kunt ook op de dag zelf, voorafgaand aan de wandeling, je startbewijs kopen.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

151223/HvL  

 

Wellicht interessant