img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-4-2023 10:00

Voor de kids - Ontdektocht 'Doe eens lekker sPeels' in De Groote Peel

Ospel - 26 april 2023 - Staatsbosbeheer biedt excursies waarbij beleving en het zelf ontdekken van de natuur centraal staan. Op dinsdag 2 mei en donderdag 4 mei wordt zo’n excursie georganiseerd: de sPeelse Expeditie! Een gezinstocht met een lengte van ca. 2 km vol prikkelende en uitdagende opdrachten in het Nationaal Park De Groote Peel. De excursie start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen in Ospeldijk.

img

Avontuur in de natuur

Hoe maak je van een wandeling in de natuur een avontuur? Wie meedoet aan de sPeelse Expeditie in De Groote Peel komt daar vanzelf achter! Samen met je gezin wandel je, onder begeleiding van een Peelgids, een korte route in dit prachtige hoogveengebied. Onderweg ontdek en beleef je het gebied door sPeelse opdrachten te doen. Bij alle opdrachten staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. Je ervaart zo letterlijk en figuurlijk dat De Groote Peel een veenmoeras is! Een leuke actieve wandeling voor het hele gezin.

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 2 mei en donderdag 4 mei 2023, van 11.00 - 13.00 uur

waar - start bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk

voor wie - De activiteit is geschikt voor ouders met kinderen vanaf 4 jaar

deelname - € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind, inclusief een leuk stickervel met dieren (voor de kinderen).

reserveren - reserveren is noodzakelijk en via de website van Staatsbosbeheer

extra informatie - draag kleren die vies mogen worden en, bij nat weer, laarzen! De route is ca. 2 km en honden mogen aangelijnd mee

(Na)genieten in het buitencentrum

Voor of na afloop van de excursie kan je heerlijk struinen door de winkel van buitencentrum De Pelen. Hier kan je terecht voor originele souvenirs, interessante (natuur)boeken, smakelijke streekproducten en leuke natuurontdekspulletjes. In de Peelkiosk en in de Peelboerderij (op zondag) kan je nagenieten met een hapje en drankje. Het buitencentrum is op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer
260423/HvL

Wellicht interessant