img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-2-2024 13:02

Voor de kids - speuren naar sporen in De Groote Peel

Ospel - zondag 4 februari 2024 - Ook in de winter is er genoeg te beleven in Nationaal Park De Groote Peel.  Doe je jas aan, muts op en ga op zondag 11 februari (Carnavalszondag) samen met de Peelgids op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

img

De Speuren naar Sporentocht start om 13.30 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt tot ca. 15.30 uur. Deelname kost € 6,00 voor volwassenen en € 4,00 per kind (inclusief stickervel). Online reserveren kan via deze webpagina van staatsbosbeheer.nl.  

Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan en kleding aan die vies mag worden. Honden mogen aangelijnd ook mee.

Ook zonder gids op pad!

Ook zonder gids kan je een leuke wandeling maken met je gezin. Bij de balie van het buitencentrum zijn hiervoor sPeelse ontdektochten verkrijgbaar. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Reserveren is niet nodig en je kan elke dag op pad!

(Na)genieten in het Buitencentrum

Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken, leuke natuurontdekspullen en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ kan je genieten van een hapje en drankje.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Marijke Vaes|Staatsbosbeheer
040224/HvL

Wellicht interessant