img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-12-2022 10:30

Voor de kids - Sporen zoeken en uilenballen pluizen in de Groote Peel

Ospel - 20 december 2022 - Ben jij nieuwsgierig naar welke dieren er in De Groote Peel voorkomen? Doe in de Kerstvakantie dan mee met een Speuren naar Sporentocht bij buitencentrum De Pelen in Ospel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, de natuur op een sPeelse manier. Na afloop kan je een uilenbal uitpluizen. Dat kan op dinsdag 27, woensdag 28,donderdag 29 en vrijdag 30 december en op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 januari.

img

Speuren naar sporen

De Kerstvakantie komt er aan en dat is een heerlijke tijd om naar buiten te gaan. Daarom biedt buitencentrum De Pelen weer leuke activiteiten voor het hele gezin. Zo kan je meedoen met een Speuren naar sporentocht in De Groote Peel. Samen met een Peelgids ga je op zoek naar diersporen in de natuur. Want door te speuren naar sporen ontdek je welke dieren in dit natuurgebied wonen. Na afloop kunnen de kinderen een braakbal uitpluizen. Een braakbal, ook wel uilenbal genoemd, bevat voedselresten die een roofvogel niet kan verteren. Bij het uitpluizen komt er soms een compleet skelet van een muis of ander klein dier te voorschijn. Met behulp van zoekkaarten ontdek je welk dier er opgepeuzeld is. Een gids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek.
 
De Speuren naar Sporentochten starten telkens om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 - 2 kilometer en de activiteit duurt 2 uur (inclusief uilenbal pluizen). Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Online reserveren kan via deze webpagina van staatsbosbeheer.nl.  

Ook zonder gids op pad!

Ook zonder gids kan je een leuke wandeling maken met je gezin. Bij de balie van het buitencentrum zijn hiervoor sPeelse ontdektochten verkrijgbaar. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Reserveren is niet nodig en je kan elke dag op pad!

(Na)genieten in het Buitencentrum

Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken, leuke natuurontdekspullen en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ kan je genieten van een hapje en drankje.
 
Het buitencentrum is in de Kerstvakantie geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op eerste Kerstdag is het buitencentrum gesloten.   

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Marijke Vaes|Staatsbosbeheer
201222/WW

Wellicht interessant