img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-12-2023 11:30

Voor de kids - Sporen zoeken en uilenballen pluizen in de Groote Peel

Ospel - 10 december 2023 - Ben jij nieuwsgierig naar welke dieren er in De Groote Peel voorkomen? Doe dan in de Kerstvakantie op woensdag 27 december, donderdag 28 december of vrijdag 29 december mee met deze gezinstocht en ga met een Peelgids van Staatsbosbeheer op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Na afloop uilenballen pluizen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

img

Speuren naar sporen

Samen met een Peelgids ga je op zoek naar diersporen in de natuur. Want door te speuren naar sporen ontdek je welke dieren in dit natuurgebied wonen. Na afloop kunnen de kinderen een braakbal uitpluizen. Een braakbal, ook wel uilenbal genoemd, bevat voedselresten die een roofvogel niet kan verteren. Bij het uitpluizen komt er soms een compleet skelet van een muis of ander klein dier te voorschijn. Met behulp van zoekkaarten ontdek je welk dier er opgepeuzeld is. Een gids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek.

De Speuren naar Sporentocht start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt tot ca. 12.30 uur (inclusief uilenbal pluizen). Deelname kost € 6,00 voor volwassenen en € 4,00 per kind (inclusief stickervel). Online reserveren kan via deze webpagina van staatsbosbeheer.nl.  

Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan en kleding aan die vies mag worden. Honden mogen aangelijnd ook mee.

Ook zonder gids op pad!

Ook zonder gids kan je een leuke wandeling maken met je gezin. Bij de balie van het buitencentrum zijn hiervoor sPeelse ontdektochten verkrijgbaar. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Reserveren is niet nodig en je kan elke dag op pad!

(Na)genieten in het Buitencentrum

Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken, leuke natuurontdekspullen en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ kan je genieten van een hapje en drankje.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Marijke Vaes|Staatsbosbeheer
101223/HvL

Wellicht interessant