img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-9-2023 11:02

Boeken- en platenmarkt met leuke nevenactiviteiten in parochiekerk Horn

Horn - 13 september 2023 - Op zaterdag 14 oktober en zondag 15 oktoberorganiseert de kerngroep van de Sint-Martinusparochie in Horn een grote Boeken- en Platenmarkt in de parochiekerk. Daarnaast is er de expositie '‘kerkelijke rituelen rondom overlijden en begraven’ en kunnen belangstellenden een rondleiding bijwonen op het oude kerkhof rondom de parochiekerk. De opbrengst komt ten goede aan het vitaliseren van dit oude kerkhof en aan verschillende projecten van de gezinswerkgroep. Toegang is gratis.

img

Het motto van deze boeken- en platenmarkt  is 'Herinneringen levend houden’. 

Boeken- en platenmarkt

Er is een zeer uitgebreide collectie tweedehands boeken. Van literatuur, reizen, (streek)romans, thrillers, koken, mens en maatschappij, hobby, Limburgensia, kinder-/jeugd, stripboeken, poëzie tot religie. Ook is er een grote collectie LP’s, CD’s en DVD’s.

Aan de inwendige mens wordt ook gedacht, er is een gezellige ‘koffiehoek’ ingericht met koffie/thee en vlaai. 

Expositie 

Ook kunt u een interessante expositie rondom het thema ‘kerkelijke rituelen rondom overlijden en begraven’ bezoeken. De expositie- en bloemengroep van onze parochie heeft deze expositie met veel zorg samengesteld. 

Bestemming opbrengst

De opbrengst zal worden besteed aan het vitaliseren van dit oude kerkhof en aan verschillende projecten van de gezinswerkgroep. Deze vitalisering komt tot stand in nauwe samenwerking met de Heemkundevereniging Horn. In een later stadium zal de gemeente Leudal als beheerder van dit kerkhof worden betrokken bij dit project.

De opbrengst van al deze activiteiten zal zeer waarschijnlijk niet alle kosten kunnen dekken. Daarom doet de werkgroep een beroep op iedereen die de parochie St. Martinus een warm hart toedraagt. U kunt uw bijdrage storten op rek. no. NL50RABO0123401100. 

Rondleiding

Tevens is het mogelijk om tijdens deze twee dagen een rondleiding op het oude kerkhof te volgen.

"We hopen dat deze boekenmarkt een mooi bedrag zal opleveren waarmee wij als kerngroep de vitalisering van het oude kerkhof kunnen bekostigen en danken iedereen heel hartelijk!" 

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2023 van 10.00 tot 17.00 uur

waar - Sint-Martinuskerk in Horn

entree - gratis (vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd)

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Achtergrondfoto DeltaLimburg.nl
130923/HvL

Wellicht interessant