img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-9-2023 10:30

24 uur in de Randstad? Dé tips voor een leuke tijd!

15 september 2023 - Natuurlijk zijn we allemaal dol op het Limburgse heuvellandschap, maar voor de afwisseling kan af en toe een bezoekje aan het westen van het land ook erg leuk zijn. Van varen door de Amsterdamse grachten tot een bezoekje aan het Binnenhof, er is veel te veel te doen voor één dag. Reden genoeg om nog een keer terug te gaan. Wat op dit moment leuk is om 24 uur te doen in de Randstad? In dit artikel een leuk voorbeeld van een welbestede dag.  

img

De stad 

Er zijn in de Randstad nogal wat verschillende steden, van het oude Delft tot het bruisende Haarlem. Voor een prettig verblijf is het dan ook aan te raden om niet in hartje Amsterdam te gaan zitten. Niet alleen omdat de prijzen daar het allerhoogste zijn, ook omdat je dan waarschijnlijk onnodig veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar een goede parkeerplek. En dan hebben we het over de kosten van dit verblijf nog niet eens gehad. Ga eerder voor een fijn hotel net buiten de stad in een aangrenzende gemeente, zoals bijvoorbeeld Amstelveen. Iets rustiger, maar wel een perfecte verbinding met de andere steden.  

De activiteiten 

Natuurlijk is in ons land mooi weer niet een zekerheid, zelfs in september kan het behoorlijk plenzen. Een tip is om de Noordzeekust te bekijken, hier zijn allerlei leuke opties voor. Aanraders zijn Scheveningen, Zandvoort, maar ook het chique Noordwijk. Ook met wind en storm is een bezoekje aan de kust altijd fijn. Daarnaast is het ook leuk om een stad te bekijken, maar ga hiervoor eens voor een andere optie dan de bekende grote steden, zoals bijvoorbeeld Leiden en Gouda. Heerlijke steden, maar (een stuk) rustiger dan Amsterdam. Google vooraf op de specifieke activiteiten die een stad biedt en bezoek deze. Kijk ook altijd of er markten en braderieën zijn, dé manier om de vibe van een stad echt mee te krijgen.  

De rust 

Ben je een hele dag op pad geweest? Ga je dan even lekker opfrissen in je kamer en dan ergens wat eten. Uit eten in Amstelveen is bijvoorbeeld van veel hogere kwaliteit dan in hartje Amsterdam, om over de prijs nog maar te zwijgen. Ga na een lekker diner je bed in en droom lekker over alles wat je hebt meegemaakt. De volgende ochtend schuif je natuurlijk aan bij het ontbijtbuffet van het hotel en maak daarna dan eens een wandeling door de prachtige natuur van de Randstad, want die is er ook! Sluit af met een top lunch in Amstelveen en keer weer terug naar het Limburgse land met een goed gevoel. Veel plezier! 

 

Wellicht interessant