img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-11-2023 14:37

Amnesty's 'Write for Rights 2023' schrijfmarathon in Roggel

Roggel - 28 november 2023 - Op zondag 10 december organiseert Amnesty International voor de 11e keer de internationale schrijfmarathon, waarbij overal ter wereld persoonlijke brieven worden geschreven voor 10 geselecteerde mensenrechtenstrijders, die zijn gearresteerd en opgesloten omdat zij gebruik maakten van hun recht op demonstratie. Ook dit jaar kan worden geschreven in Café TonvanneBekker en Gemma in Roggel.

img

10 December is de Dag van de Mensenrechten en op die dag wordt jaarlijks de schrijfmarathon van Amnesty International georganiseerd: Amnesty’s Write for Rights. Overal ter wereld worden persoonlijke, handgeschreven brieven gestuurd naar autoriteiten in diverse landen voor mensen die groot onrecht is aangedaan. 

Praktische informatie

Café TonvanneBekker en Gemma in Roggel (Kerkveldweg 1) 

"Als je wilt, kun je ook van tevoren al brieven schrijven, dan krijg je voorbeeldbrieven thuisgebracht. Ook staan er voorbeelden op de website van Amnesty International en kun je digitaal schrijven, als je wilt.

Ook dit jaar komen er diverse muzikanten, groepen, dichters en bewogen mensen optreden, daarom is het des te leuker om naar het café te komen. Om samen te schrijven en samen te genieten van al het moois dat er ten tonele verschijnt. Ook kun je eventueel je al thuis geschreven brieven komen inleveren.

Het comité bundelt na deze dag alle brieven en kaarten, voorziet ze van postzegels.  Vervolgens gaan ze op de post naar die plekken in de wereld, waar de mensen onze brieven hard nodig hebben.  

De afgelopen jaren zijn er we mooie successen geboekt tijdens Write for Rights. Dankzij alle schrijvende mensen worden er ontelbare postzakken vol protestbrieven en kaarten over de hele wereld bezorgd. 

Machthebbers voelen zich daardoor onder druk gezet. Het zou zo fijn zijn, als je (weer) meedoet!  

Als je meer info wilt, of een pakketje voorbeeldbrieven wilt ontvangen, bel Ruud Theelen, 06-21834308 of spreek een van de andere mensen van ons comité aan: Truus Augustinus, Jan Vossen, Marieke Kortenhorst of Peter Vennekens of mail amnestyteamroggel@xs4all.nl

Carmen Nazarski, namens het Amnesty Roggel comité 

Online

Schrijven kan ook online, kijk hiervoor op de website van Amnesty International.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
281123/HvL 

Wellicht interessant