img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-11-2019 13:10

5e editie schrijfmarathon Amnesty International in Roggel

Roggel - Op 10 december 2019 - de Dag voor de Rechten van de Mens - wordt voor de vijfde keer de schrijfmarathon van Amnesty International 'Write for Rights-schrijfactie' georganiseerd. Dit jaar is er tijdens Write for Rights landelijk speciale aandacht voor kinderen en jongeren. Iedereen is van harte welkom! 

img

Tijdens Write for Rights 2019 vraagt Amnesty mensen in de hele wereld om brieven te schrijven voor kinderen en jongeren om hen te ondersteunen, kracht te geven. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil bekend staan als onderdrukker, folteraar of tiran.

Onze Write for Rights-schrijfacties (Schrijfmarathon) hadden voorgaande jaren veel effect. Al vele dappere activisten voor wie brieven werden geschreven kwamen vrij.

De actie draait helemaal om de persoonlijke, handgeschreven brief. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen, om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie, en geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers. Alle brieven die worden geschreven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers willen liever niet gezien worden als onderdrukker, folteraar of dictator.

Amnesty International Nederland stelt voorbeeldbrieven ter beschikking om 'over te schrijven'. Ook de kaarten die worden verstuurd aan mensenrechtenactivisten die onder druk staan zijn heel belangrijk. Als ze weten dat er over de hele wereld mensen zijn die voor hen opkomen, geeft ze dat de kracht om vol te houden. 

Locatie: café Tonvannebekker met Gemma, Kerkveldweg 1, Roggel (met op de achtergrond doorlopend muziek, ook live-optredens, gedichten, Seneman Tua, gelegenheid voor stoelmassage)

Datum en tijd: dinsdag 10 december 2019, van 10 tot 22 uur

Kijk naar de videoreportage die we maakten

Iedereen is van harte welkom! 

Foto: Leon van Lier (editie 2018 in Roggel)
 
 

Wellicht interessant