img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-3-2024 14:55

Informatieve bijeenkomst over ondermijning voor inwoners en ondernemers buitengebied Leudal

Heythuysen - 15 maart 2024 - Op woensdag 27 maart vindt er een informatiebijeenkomst plaats voor inwoners en ondernemers in het buitengebied van de gemeente Leudal. Deze bijeenkomst staat in het teken van het bestrijden van ondermijnende criminaliteit en het bevorderen van een veilig woon- en werkklimaat. Op interactieve wijze worden de aanwezigen voorgelicht over de vormen van ondermijning, hoe deze te herkennen zijn en wat vervolgens te doen.

img

Achter de schermen

Van ondermijnende criminaliteit is sprake als de onderwereld verweven raakt met de bovenwereld. Dit gebeurt vaak onopvallend, maar recht onder onze neus. De bijeenkomst biedt een interessant kijkje ‘achter de schermen’. Deelnemers komen erachter hoe een drugslab of hennepplantage er uitziet en ruikt. De wijkagent vertelt ervaringen uit de praktijk. Er wordt uitleg gegeven over het van start gaan van een werkgroep Aanpak Veilig Buitengebied.

Veilig buitengebied

Burgemeester Désirée Schmalschläger (Veiligheid): "Voor het werken aan de veiligheid in het buitengebied is het belangrijk te weten wat er speelt. Wie weten dit beter dan de inwoners en ondernemers van dit buitengebied. Graag werken we samen aan een veilig buitengebied waarbij ook uitleg wordt gegeven over de start van een werkgroep Aanpak Veilig Buitengebied. Heb je zorgen of tips of wil je meer weten en vind je veiligheid in het buitengebied belangrijk, grijp dan deze kans en kom naar de bijeenkomst.”

Deze avond wordt georganiseerd door de gemeente Leudal en Platform Veilig Ondernemen Limburg. 

Praktische informatie

wanneer - woensdag 27 maart 2024, van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur

waar - raadzaal van het gemeentehuis in Heythuysen 

aanmelden - dat kan online via deze webpagina van de gemeentelijke website leudal.nl. Hier vindt u ook meer informatie

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
150324/HvL
 

Wellicht interessant