img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-3-2024 12:38

Sam's Kledingactie in Haelen - voor onderwijsproject Cordaid in Ethiopië

Haelen - 24 maart 2024 - Sam's Kledingactie houdt op dinsdag 23 april in Haelen bij de Sint-Lambertuskerk een inzamelingsactie van onder andere kleding, schoenen, knuffels en speelgoed ten behoeve van de verbetering van de kwaliteit en toegang tot het basisonderwijs in het Shabee Sombo District in Ethiopië, het onderwijsproject van Cordaid.

img

Onderwijsproject Cordaid in Ethiopië

Alle donaties zijn ten behoeve van de verbetering van de kwaliteit en toegang tot het basisonderwijs in het Shabee Sombo District in Ethiopië. Er zijn ruim 54 scholen in het district Shabee Sombo, maar toch verlaat de helft van de kinderen het basisonderwijs vroegtijdig. Hoge kosten voor de aanschaf van materialen, het ontbreken van hygiëne- en menstruatiekits, de beperkte sanitaire voorzieningen en slecht opgeleide leraren zorgen ervoor dat veel kinderen niet aan school beginnen of vroegtijdig de school verlaten. Daarnaast beperken economische en culturele problemen (vroegtijdige huwelijken) de toegang tot onderwijs aanzienlijk.

Vanwege succes in de Borana-zone breidt Cordaid nu uit naar de Jimma Zone. Het project is gestart in schooljaar 2022-2023 en laat veelbelovende resultaten zien. Het is echter van cruciaal belang dat het project nog langer doorloopt om de bevolking te laten geloven in de verbetering van de kwaliteit en toegang tot het basisonderwijs, waarmee kinderen de kans hebben te ontsnappen aan de armoedecirkel en toekomst kunnen creëren.

Wat mag worden gedoneerd?

Naast kleding en schoenen zijn ook knuffels, speelgoed, en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. Er worden geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aangenomen.

Praktische informatie

 

wanneer - dinsdag 23 april 2024, van 17.00 tot 19.00 uur

waar - Sint-Lambertuskerk in Haelen

extra informatie - neem eens een kijkje op de website samskledingactie.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto: Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
240324/HvL

Wellicht interessant