img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-5-2019 15:00

Lezing over Oekraïne en Syrië

Roermond - Tania Heilkens en Nabil Aleid geven op dinsdag 28 mei 2019 in 't Paradies te Roermond een lezing over Oekraïne en Syrië. Een kennismaking met beide landen en vooral ook met de rijke Oekraïense en Syrische cultuur.  

img

Tania Heilkens laat u niet alleen kennismaken met het land Oekraïne, het grootste land van Europa, maar ook met de Oekraïense cultuur én met het borduurwerk dat een belangrijke plaats inneemt in de rijke geschiedenis van het land. Belangrijk onderdeel is het geborduurde hemd de ‘Vyshyvanka’ dat de Oekraïense tradities, cultuur en geschiedenis weerspiegelt. Elk jaar vieren Oekraïners wereldwijd op de derde donderdag van mei Vyshyvanka-dag, waarbij ze hun fraaiste Vyshyvanka dragen om hun liefde voor het land te tonen.

Nabil Aleid laat u kennismaken met Syrië dat in de wereldgeschiedenis een belangrijke rol speelde, ook bij de ontwikkeling van de menselijke beschaving. Syrië was bijvoorbeeld niet alleen dé toegangspoort tot handel tussen de Middellandse Zee en het Oosten maar gaf het Westen ook het alfabet. Daarnaast wordt Syrië gezien als bakermat van het christelijk geloof.  

Locatie: MFC 't Paradies, Munsterstraat 61, Roermond

Datum en tijd: dinsdag 28 mei 2019 van 14 tot 16 uur 

Kosten: € 3 per persoon

Meer informatie via mevrouw M. Schilders, telnr. 0475-470047, e-mailadres: info@paradiesroermond.nl

Foto: Klederdracht Oekraïne



 

Wellicht interessant