img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-6-2019 14:10

Eerste KastelenHepkestocht smaakt naar meer

Leudal/Maasgouw - Ongeveer 350 fietsers hebben het afgelopen weekend de tropische temperaturen getrotseerd en deelgenomen aan de eerste editie van de KastelenHepkestocht. De fietstocht voerde langs drie kastelen in de gemeenten Leudal en Maasgouw, te weten kasteel Aldenghoor in Haelen, kasteel Horn in Horn en kasteel Nederhoven in Beegden. 

De fietsers werden op elk kasteel welkom geheten door een lakei, die de deelnemers onderdompelde in de tijden van weleer. Op kasteel Aldenghoor klonken op het terras operastemmen, terwijl in de tuin van kasteel Nederhoven jachthoornen en doedelzakken galmden. In de tuin van dit kasteel kon men bovendien kennis maken met de barones. Bij het kasteel van Horn kon de fietser luisteren naar de liefelijke muziek van een Middeleeuwse muziekgroep. Op ieder kasteel werd een smakelijk hapje gepresenteerd.

De KastelenHepkestocht is georganiseerd door een werkgroep van Liefde voor Leudal. Het is de bedoeling van deze werkgroep om in de toekomst het kastelenerfgoed meer voor het voetlicht te brengen. 

Tekst en foto's: Leon Moonen

Wellicht interessant