img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-9-2019 10:56

Werkbezoek Bisschop Harrie Smeets aan dekenaat Thorn

Dekenaat Thorn - Bisschop Harrie Smeets heeft van 20 t/m 22 september 2019 een driedaags werkbezoek gebracht aan het dekenaat Thorn. Tijdens zijn eerste jaar als bisschop maakt hij een rondgang door het Bisdom. Hij bezoekt alle dertien dekenaten en is daar steeds drie dagen te gast. Dit was zijn achtste dekenaal bezoek en hierna staan er nog vijf op het programma, waaronder Roermond.

img

Vrijdag 20 september 2019:

De bisschop opende zijn werkbezoek met een Heilige Mis in Hunsel met parochievrijwilligers. Daarna kreeg hij uitleg over de Jacobustuin die naast de kerk wordt aangelegd. Hunsel is een halteplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en hij liep zelf ook een klein stukje van de route (van Hunsel naar Ittervoort). In Ittervoort kreeg hij uitleg over de renovatie van de kerkhofkapel en werd in de parochiekerk het middaggebed gebeden. Na een lunch in Neeritter volgde een bezoek aan de kerk van Haler en aan Daelzicht in Heel. 's Avonds was er een vesperviering in de kerk van Thorn met aansluitend een ontmoeting met de priesters van het dekenaat.

Zaterdag 21 september 2019:

De bisschop startte de dag met een ontvangst in de ridderzaal van het eeuwenoude kasteel in Horn, waarna hij de kerk van Buggenum en de Sint-Servaaskapel in Nunhem bezocht. Hier was een gebedsdienst met medewerking van verschillende koren. Na een lunch op kasteel Aldenghoor in Haelen volgde een ontmoeting met de ca. 150 aanwezige vrijwilligers uit het parochiecluster KANA  in Roggel. 's Avonds vierde de bisschop de Heilige Mis in de kerk van Neer. 

Zondag 22 september 2019:

De bisschop startte de dag met een Heilige Mis in de parochiekerk van Heythuysen. 's Middags bezocht hij de parochies van Baexem, Kelpen-Oler en Leveroy en had hij een ontmoeting met de parochievrijwilligers. Het bezoek werd afgesloten met het bijwonen van de allerlaatste voorstelling van het openluchtspel 'Vossen van de Spik' bij hoeve De Spik in Haelen. 

In de komende weken zijn dat nog de dekenaten Roermond, Venray en Susteren en in november nog Heerlen en Schinnen.

Foto: DeltaLimburg.nl (de bisschop begroet de vrijwilligers van het cluster KANA in Roggel)

Wellicht interessant