img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-9-2019 16:30

Lezing UNPROFOR in voormalig Joegoslavië - Barry Hofstede

Roermond - Stichting Nationaal Indië-monument 1945–1962 staat niet alleen stil bij de omgekomen militairen in voormalig Nederlands-Indië zoals dit zaterdag 7 september 2019 voor de 32ste keer gebeurde bij het Nationaal Indië Monument. Ook wordt er gedacht aan alle andere Nederlandse missie’s na de Tweede Wereldoorlog, zoals de UNPROFOR missie in voormalig Joegoslavië. In deze laatste aflevering vertelt chauffeur Barry Hofstede zijn verhaal. 

De UNPROFOR oftewel de United Nations Protection Force, was een VN Vredesmacht actief tijdens de Bosnische oorlog in voormalig Joegoslavië. 

Generaal Majoor Henk Morsink, Kolonel Gerard van Kuijck, Majoor Ron Deelen en de heer Barry Hofstede vertelden voorafgaand aan de kransleggingen bij het Nationaal Indië Monument, in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond hun ervaringen en wat dit met hun heeft gedaan.
 
Als Barry Hofstede op het podium staat, ziet hij weer de beelden voor zicht van die verschrikkelijke oorlog. Met veel emotie vertelt hij z’n verhaal. Nu is Barry schrijver van toneelteksten en columns, onder meer voor Checkpoint, een tijdschrift van en voor veteranen.

Dit was het laatste deel. Het verhaal van Generaal Majoor Henk Morsink ziet u hier, dat van Kolonel Gerard van Kuijck hier en dat van Ron Delen hier.

 

Foto en video: Deltalimburg.nl

Wellicht interessant