img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-9-2019 10:45

Damwandbekleding Looskade Roermond onthuld

Roermond - De herinrichting van de Looskade zorgt ervoor dat de weg voortaan beter bestand is tegen hoog water. Om dit te bereiken is een stalen damwand geplaatst. Op maandag 23 september 2019 is het ontwerp onthuld waarmee deze damwand in het kader van het beschermde stadsgezicht wordt verfraaid. 

Het ontwerp werd onthuld door gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg en wethouder Angely Waajen van de gemeente Roermond. Beide bestuurders waren enthousiast over het ontwerp.

Angely Waajen: “Dit is een mooie en waardevolle toevoeging aan het Roermondse stadsbeeld. De aanpak moest passen bij onze mooie binnenstad. Dat is gelukt. De wand is daarmee niet alleen functioneel, maar ook prachtig om te zien.”

Architectenbureau ipv Delft heeft in opdracht van het projectteam een fraai ontwerp uitgewerkt, waarbij rekening is gehouden met de rijke historie van de locatie. Het ontwerp van de bekleding bestaat uit cortenstaal. Op de plaats waar de Roer en de Maas samenkomen wordt een mooie en passende tekst uit het Roermonds volkslied op de nieuwe kade aangebracht. In de avonduren zal de tekst subtiel verlicht worden, waardoor het geheel een sfeervol aanzien heeft.

Foto en video: Gerard van den Braak

 

 

Tags
Wellicht interessant