img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-10-2019 16:36

KERNgezond ontbijt met topsporter Yme Bertels in Reuver

Reuver - Op dinsdagochtend 1 oktober 2019 vond de start plaats van een nieuw schooljaar KERNgezond bij Basisschool De Triolier in Reuver. Tophandballer Yme Bertels genoot samen met de kinderen van de groepen 5 en 6 van een gezond ontbijt en natuurlijk mochten de kinderen met hem op de foto.  

img

Voordat er samen werd ontbeten, verzamelden de kinderen op het schoolplein om samen het KERNgezonde schooljaar officieel te openen, samen met Maurice Graef en tophandballer Yme Bertels van Herpertz Bevo Hc. Na de opening volgde een warming-up met Sportcenter Balance. 

Daarna stond in de klassen een heerlijk ontbijt te wachten op de kinderen. Dit mogelijk gemaakt door Jan Linders Reuver. Ondertussen kregen ze uitleg over wat hun dit schooljaar te wachten staat gedurende KERNgezond. Ook kwam Yme Bertels in de klas om te vertellen waarom ontbijten zo belangrijk is. Niet alleen voor hem maar ook voor de kinderen. De kinderen krijgen van een goed ontbijt energie om de dag door te komen, om op te letten in de klas, om te concentreren en goed te kunnen bewegen in de pauzes.

De kinderen mochten Yme natuurlijk alles vragen over zijn ontbijt en overige voeding maar ook over al het anderen wat ze wilden weten. Er werd afgesloten met een groepsfoto en een handtekening voor iedereen.

Tijdens KERNgezond gaan kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs aan de slag met gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. 

Foto: KERNgezond

Wellicht interessant