img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-1-2020 11:47

Ook de kleuters in Reuver gaan voor KERNgezond

Reuver - Op woensdag 8 januari 2020 maakten de leerlingen van de groepen 1 en 2 van Basisschool Meander kennis met KERNgezond. Op een speelse manier gingen de kinderen aan de slag met alle drie de pijlers van KERNgezond; gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Ook de overige groepen van deze school gaan dit jaar een KERNgezond-activiteit beleven.

Na een korte kennismaking werd een actief memoryspel gespeeld, waarbij de kinderen paren bij elkaar zochten met daarop of twee dezelfde afbeeldingen van fruit of twee dezelfde afbeeldingen van een beweegoefening. Had een kind een paar van fruit dan mocht deze het desbetreffende stukje fruit opeten. Had een kind een paar met beweegoefeningen dan ging het hele groepje deze oefening uitvoeren. Denk hierbij aan tenen aantikken, squatten, jumping jacks, rondjes draaien enz.

Als tweede onderdeel maakten ze een eigen snackspies. Eerst werden er vormpjes gedrukt uit een snee brood. Met deze vormpjes en het aanwezige fruit zoals komkommer, aardbei, mandarijn, banaan en druiven mochten de kinderen vervolgens hun eigen houten prikker vullen met al dit lekkers. Uiteraard mochten ze dit ook zelf opeten.
 
De kleuters genoten zichtbaar van deze kennismaking met KERNgezond en met een lach en een knuffel werd dan ook afscheid genomen.
 
 

Wellicht interessant