img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-10-2019 03:15

Predicaat Apple Distinguished School voor St. Ursula Horn en BS De Stapsteen Herten

Horn / Herten - Het predicaat 'Apple Distinguished School 2019-2022' is toegekend aan Openbare basisschool De Stapsteen te Herten en Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn. Dit is een zeer unieke certificering voor scholen. In Nederland zijn maar vier scholen die dit predicaat toegekend hebben gekregen. 

Openbare basisschool De Stapsteen uit Herten is de enige Nederlandse school voor primair onderwijs die deze erkenning heeft gekregen en SG Sint Ursula uit Horn is de enige school voor voortgezet onderwijs in Zuid-Nederland (de dichtstbijzijnde is Maarssen, Utrecht). 

Beide scholen zijn enorm trots op hun verkregen certicificering en hebben deze te danken aan de innovatieve manier van werken met de iPad als didactisch leermiddel. Samen zetten ze Midden-Limburg op de kaart als onderwijskundig innovatieve regio.

Het Apple Distinguished Program (waar de Apple Distinguished Schools een onderdeel van zijn) is exclusief voor scholen die voldoen aan de criteria voor onderwijsinnovatie, leiderschap en educatieve excellentie van Apple. Door het gebruik van deze technologie staat de creatieve verwerking van kennis voorop.

De scholen zoeken continue naar mogelijkheden de betrokkenheid en het eigenaarschap van de leerlingen te verhogen. De erkenning wordt gegeven vanwege de sterke verantwoorde implementatie van iPads in het onderwijs, het leiderschap, de sterke visie op ICT in het onderwijs en de creatieve en betekenisvolle inzet van de iPads in de scholen.

Foto's: leerlingen aan het werk op hun I-pad bij St. Ursula Horn en OBS De Stapsteen
 

Tags
Wellicht interessant