img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-10-2019 12:05

Voorkeur speel-leercentrum locatie Begoniastraat Ittervoort

Ittervoort -  Er is veel gesproken over de realisatie én de locatie van een nieuw multifunctioneel speel-leercentrum voor Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter, jarenlang. In 2018 koos de gemeenteraad van Leudal voor Hunsel, maar daartegen maakten ouders bezwaar. Daarop heeft in opdracht van de gemeenteraad een ouderraadpleging plaatsgevonden en daaruit blijkt dat 57% een voorkeur heeft voor de locatie Begoniastraat in Ittervoort. Of dit ook daadwerkelijk de definitieve locatie wordt, is aan de gemeenteraad.

img

Tijdens de raadsvergadering van 16 april 2019 verzocht de raad het college van de gemeente Leudal een zorgvuldige ouderraadpleging te houden voor het nieuw te ontwikkelen multifunctioneel speel-leercentrum Leudal-West. In deze ouderraadpleging konden ouders hun voorkeur aangeven voor de locatie van het multifunctioneel speel-leercentrum in Hunsel of Ittervoort. 

Van de 271 uitgenodigde ouderparen en/of verzorgers, hebben 141 mensen meegedaan. Uit het onderzoek komt naar voren dat de bereikbaarheid, de kwaliteit van de school en het onderwijsconcept door een overgrote meerderheid als uitermate belangrijk of zeer belangrijk worden gevonden en meeweegt als het gaat om het maken van een schoolkeuze. Ook het onderwijsklimaat, de begeleiding van leerlingen met een ondersteuningsbehoefte en de klassensamenstelling wordt door meer dan de helft van de ouders als uitermate of zeer belangrijk geacht. Als het gaat om omgevingsfactoren is een veilige looproute het meest belangrijk voor ouder(s) en/of verzorger(s). Ten aanzien van de locatie hebben vrijwel alle ouders een voorkeur voor een school die dicht bij huis ligt.

Het is aan de gemeenteraad om kennis te nemen van het onderzoek evenals de uitkomsten en te besluiten om de locatiekeuze te heroverwegen. Wanneer en/of dit gebeurt, is eveneens aan de gemeenteraad.  

Foto: DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant