img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-11-2019 14:59

KERNgezond te gast bij St. Elisabeth’s Hof Haelen

Haelen - Op woensdag 20 november 2019 vond de tweede KERNgezond-activiteit in Haelen plaats. De kinderen uit de groepen 5 en 6 van basisschool De Leerlingst waren te gast op Sint Elisabeth’s Hof. In het restaurant gingen zij onder professionele begeleiding aan de slag met gezonde voeding.

img

Op deze koude ochtend arriveerden de kinderen op de fiets. Na een korte opening werd aan de slag gegaan met vier onderdelen. Binnen in het restaurant maakten de kinderen onder professionele leiding een heerlijk broodje met uiteraard allemaal gezonde ingrediënten. Zo konden kiezen uit een tomatensalsa, verse roomkaas en een avocadospread om op hun volkorenbroodje met pitjes te doen. Daarna sneden ze zelf nog hun groenten, zoals tomaten, komkommer en sla. Een plakje kaas maakte het een heerlijk en gezond broodje, wat natuurlijk meteen opgegeten mocht worden.
 
Op school is het thema; ‘maken van je eigen product’. In dit kader maakten de kinderen zelf een kweekbakje met tuinkers. Na de tuinkers gezaaid te hebben in een duurzaam kweekbakje, gemaakt van een toiletrol, werd op het bakje geschreven hoe de tuinkers onderhouden moet worden. De komende tijd kunnen de kinderen dus tijd hun eigen plantje laten groeien.
 
In de frisse buitenlucht werden verder nog twee spellen gespeeld waarbij samenwerken centraal stond. 
 

Foto: KERGgezond
 

Wellicht interessant