img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-12-2019 03:00

Koninklijke onderscheiding voor Huub Alofs uit Roggel

Roggel - Op zondag 15 december 2019 heeft Huub Alofs (64) uit Roggel uit handen van burgemeester Désirée Schmalschläger een Koninklijke Onderscheiding ontvangen tijdens de nieuwe maandelijke talkshow 'De Bel van Crienske', waarvan hij de initiator is. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Huub Alofs zet zich vanaf 1979 met verve in voor Voetbalclub S.V. Roggel, 470 leden.
Binnen deze vereniging heeft Alofs ruimschoots zijn sporen verdiend. Zo was hij o.a. elftalleider van Roggel 1 en Roggel 2, bestuurslid, voorzitter commissie activiteiten, lid van de jubileumcommissie 50 jaar SV Roggel, voorzitter van de jubileumcommissie 60 jaar SV Roggel, co-auteur van het jubileumboek 75 jaar SV Roggel. Vanaf 2015 is hij presentator en bedenker van de Clubavond van Zwart en Wit. Als radioverslaggever doet hij tijdens de thuisvoetbalwedstrijden van Roggel 1 vanaf de lijn live verslag.
 
Huub Alofs was vanaf 1981 als presentator/organisator betrokken bij de Zwart-Wit show, Cabaret Puik, De Sjofele Types en Aod en Noe, de slotvoorstelling van de Stichting Puik. Ook was hij vele jaren programmamaker en presentator van de talkshow 'Oppebank oppe Bos'.
 
In de jaren 1993-2008 was hij vrijwilliger bij Omroep Leudal (thans ML5). Hier fungeerde hij onder meer als presentator van Leudalsport, de talkshow Bombarie en andere programma’s zoals promsconcerten, lijsttrekkersdebatten, literaire avonden en quizzen. Onder zijn leiding als hoofdredacteur (1996-2005) is de omroep verhuisd en gegroeid van een lokaal radiostation naar een brede regionale omroep met televisie, kabelkrant en internet.
 
Hij was als docent en trajectbegeleider werkzaam bij de afdeling VAVO Noord- en Midden-Limburg, onderdeel van Talentenonderwijs van Gilde Opleidingen. Hij is inmiddels gepensioneerd.

Foto's: Leon van Lier 
 

Tags
Wellicht interessant