img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-1-2020 12:00

'75 jaar bevrijding Linne' - met Harrie Peeters, Frans Sampers en Wiel Klerckx

Linne - Harrie Peeters (84), Frans Sampers (88) en Wiel Klerckx (89) uit Linne waren nog jong tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toch kunnen ze zich nog veel herinneren. Onder andere dat de bevrijding van Linne één dag te vroeg werd gevierd. Waardoor dat kwam, vertelt de inmiddels 88-jarige Frans Peeters in het gesprek dat we met de drie mannen hadden.

In Nederland en dus ook in de gemeente Maasgouw wordt 75 jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog onze vrijheid gevierd. Elke dorpskern heeft hieraan op eigen wijze invulling gegeven. Linne werd als laatste dorp van de huidige gemeente Maasgouw bevrijd, op 25 januari 1945 en die bevrijding is natuurlijk uitgebreid gevierd.   

De gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl hebben de afgelopen maanden samen een serie portretten gemaakt uit elke dorpskern. 

Op de website www.gemeentemaasgouw.nl/75jaarbevrijding kunt u alle informatie terugvinden over hetgeen wat waar en wanneer wordt georganiseerd. Ook is hier al het beeldmateriaal terug te vinden, inclusief alle reportages van DeltaLimburg.nl. Deze website wordt steeds bijgewerkt.  

DeltaLimburg.nl volgde de activiteiten in de diverse kernen en deze reportages kunt u net als de serie portretten terugzien bij zowel DeltaLimburg.nl als op de speciale website van de gemeente Maasgouw.

Foto en video: Gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl (Pieter Cornelissen)

Wellicht interessant