img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-6-2020 18:08

Mantelzorgsalon Maasgouw - 'coronacrisis: meer hulp uit onverwachte hoek?’

Maasbracht - 6 juni 2020 - Op donderdag 18 juni wordt in de gemeente Maasgouw voor het eerst weer een mantelzorgsalon georganiseerd: coronaproof. Het thema 'coronacrisis: meer hulp uit onverwachte hoek?', is deze keer aangepast aan de actualiteit. Want ondanks de moeilijke periode waarmee mantelzorgers te maken hebben, heeft dit misschien ook wel geleid tot meer begrip en hulp uit onverwachte hoek.

img

Het waren nu minder of niet de vertrouwde familieleden of zorgverleners die hulp boden. Maar ineens bleek de buurman of een kennis bereid om een helpende hand te bieden. Wat zijn uw ervaringen als mantelzorger? En hoe kan deze hulp uit onverwachte hoek met elkaar wordt voortgezet? Of heeft u hiervan niets gemerkt en had u graag deze hulp gehad? Samen met een medewerkster van MEE gaat u tijdens deze mantelzorgsalon hierover in gesprek. 

Datum, locatie en tijdstip
De mantelzorgsalon is op donderdag 18 juni van 19.30 tot 21.15 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht (naast de Protestantse kerk).

Voor wie is een mantelzorgsalon?
Voor alle mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw. Elke keer wordt een ander onderwerp uitgelicht dat voor u van belang is. Daarnaast ontmoet u hier op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers. Met hen kunt u uw ervaringen, problemen en tips delen. Ook is de Wmo-adviseur van de gemeente Maasgouw (tevens lid van het Sociaal wijkteam) aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning.

Aanmelden noodzakelijk
I.v.m. de coronamaatregelen kunnen maximaal 24 personen deze mantelzorgsalon bezoeken. Aanmelden is dan ook noodzakelijk! Dit kan telefonisch via (0475) - 85 25 00 of per e-mail via wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl. Deelname is gratis. Wie symptomen heeft die kunnen wijzen op het coronavirus, dient thuis te blijven.



Wellicht interessant