img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-6-2020 14:39

Inspiratie- en informatiecentrum bij De Lommerbergen

Reuver - 9 juni 2020 - Het College van Burgemeester en Wethouders in de gemeente Beesel wil, in samenwerking met Landal De Lommerbergen en Limburg Marketing, een inspiratie- en informatiepunt voor recreanten en toeristen realiseren bij De Lommerbergen. Het vakantiepark is een logische plek omdat hier veruit de meeste Beeselse toeristen verblijven. De gemeenteraad beslist 6 juli 2020 over dit voorstel. 

img

De intentie is het inspiratie- en informatiepunt bij De Lommerbergen begin 2021 gereed te hebben.
Eind vorig jaar riep de gemeenteraad van Beesel het college op te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor een bezoekerscentrum aan de Maas. Gezien onder andere de beperkingen vanuit het stroomvoerende deel van de Maas, de herinrichting van het gebied nabij het veer en ontwikkelingen bij Landal De Lommerbergen stelt het college een andere uitvoering van de motie voor.
 
Alternatief

Als alternatief voor bezoekerscentrum bij de Maas wil de gemeente, in samenspraak met De Lommerbergen en Limburg Marketing, een inspiratie & informatiecentrum bij  De Lommerbergen realiseren. Daar waar veruit de meeste Beeselse toeristen verblijven. Het inspiratie- en informatiepunt zal recreanten en toeristen inspireren om de gemeente en de directe omgeving te ontdekken. Daarnaast kunnen bezoekers zich laten informeren over de (verborgen) schatten en bezienswaardigheden van Beesel en de directe omgeving. Bovendien kan Limburg-Marketing/VVV Midden Limburg met het verplaatsen van de VVV-vestiging naar dit inspiratiepunt de dienstverlening naar de bezoekers nog verder optimaliseren.

In het spoor van de draak

“Door de nieuwe receptie te combineren met een inspiratie- en informatiepunt brengen we de dienstverlening én gastvrijheid voor de bezoekers naar een maximaal niveau”, zo stelt wethouder Debbie Heesakers. “Hiermee geven we, samen met Landal De Lommerbergen en Limburg Marketing, verder uitwerking aan de visie recreatie- en toerisme ‘In het spoor van de draak”.

Marcel Glaser, Landal De Lommerbergen: “Het is ook onze intentie om in het eerste kwartaal van 2021 het inspiratie- en informatiepunt bij Landal De Lommerbergen van start te laten gaan. Voor onze bungalowgasten, maar zeker ook om recreanten en toeristen te informeren en te inspireren over de mooiste en groenste gemeente met de bijzondere draak”.
 

Wellicht interessant